Garderoba concept store2017

autor: BIRO
projektni tim: saša košuta, mario kralj, dora lončarić
autorska suradnja: Ana Ivančić (programski koncept), Grupa (produkt dizajn), Lana Cavar (vizualni identitet)
fotografije: Jure Živković
investitor: privatni
lokacija: Martićeva 17, Zagreb
status: realizirano
godina projekta / izvedbe: 2017

Predimenzionirane garderobe pastelnih tonova s usklađenim monokromatskim namještajem definiraju atmosferu concept store-a Garderoba. Interijer je koncipiran na filozofiji slow-shoppinga: ležernom doživljaju kupovine.

Tri garderobe pretvorene su u prostorne atrakcije s povećanim površinama i namještajem. Njihove meke forme, kolorit i materijalnost u kontrastu su s minimalistički neutralnom bazom prostora koju čine pod i visoki sokl s betonskim premazom te zidovi bijele boje. Svaka garderoba ima vlastitu kromatsku temu (meke nijanse žute, ružičaste i zelene) kojom su definirani elementi unutar garderobe i daje joj posebni karakter.  Preklapajuće krivulje zavjesa dozvoljavaju prilagodbu garderoba ovisno o načinu korištenja: manja veličina za individualno korištenje te veća za komotnije ili grupno korištenje.

Fleksibilni sustav vješalica proteže se duž čitavog prostora i omogućuje različite organizacije i scenarije korištenja prostora za različite evente. S obzirom da svaka nova kolekcija i sezona imaju drugačiji karakter moguće je i prostor prilagoditi tim karakterima i zahtjevima.  Za svaku od Garderoba Grupa je posebno dizajnirala namještaj koji prati jednu od tri tematske boje. Za projekt je posebno dizajniran gotovo sav namještaj - taburei, stolići, samostojeća ogledala, tapecirana klupa i dva lustera.