XD store2019

autor: BIRO
projektni tim: saša košuta, mario kralj, dora lončarić, hrvoje arbanas, anita elez
fotografije: Jure Živković
investitor: privatni
lokacija: Gundulićeva ulica, zagreb
status: realizirano
godina projekta / izvedbe: 2019

XD store je koncipiran kao izložbeno - prodajni prostor modnog brenda Xenia Design. Za projekt su posebno dizajnirani prezentacijski elementi metalnih vješalica i perforiranih limenih obloga. Koncept omogućuje laku prilagodbu različitim prostorima i brzu izvedbu kroz prefabrikaciju, te je nakon XD pop up-a u Designer Outelt centru realiziran i u Gundulićevoj ulici u Zagrebu.

Svi elementi projekta su promišljeni i posebno dizajnirani kao proširenje i nastavak na jedinstven, inovativan i nekonevnicioanaln XD stil.Dinamična slika čeličnih vješalica u kontrastu s monokromatskom bazom prostora (zidove grube strukture, perforirane limene obloge i punoplošna zidna ogledala) definira atmosferu, pružajući korisniku jedinstveno i ugodno iskustvo istraživanja novih modela iz kolekacija.

 Ekspresivne vješalice su prostorne rešetke oslonjene na vitke čelične stope. Neobična forma doprinosi preglednosti robe uz povećanje istovremeno izloženih odjevnih predmeta. Poredane rubno, vješalice stvaraju dinamični vizualni okvir prostora.